Økologisk Vinimport  importerer økologiske og biodynamiske vine fra Spanien. Alle vinene er produceret uden brug af animalske

produkter, og er derfor også veganske.


Vine og olivenolier kan du købe i vores butik i Møllergade 72, Svendborg, måske Danmarks mindste vinbutik. Her kan du også købe økologisk øl fra Rise bryggeri, Økologisk æblemost fra Fårehavegård, samt økologisk kaffe fra ZoZoZial coffee.


Vi har i øjeblikket vine fra distrikterne  Penedés, Pla de Bages og Emporda.


Vi har vine fra 5 vingårde, som alle er økologisk certificerede. Vi sætter en ære i kun at sælge vine fra vingårde vi selv har besøgt.


Olivenolien får vi fra 3 forskellige olie producenter. Alle vor olier er naturligvis ekstra jomfru olivenolie, økologisk certificerede, og fremstilles på olivensorten Arbequina.


Can Rafols dels Caus er en af pionererne indenfor økologisk vinproduktion og har siden slutningen af 70’erne været førende i den udvikling, som har ændret spanske vine imod en lettere, mere smagsnuanceret vin!

”Vi ønsker ikke at drikke egetræ, men at kunne smage den enkelte drues smagsnuancer. ”  Således kan vingårdens slogan karakteriseres!


Celler Oller del Mas producerer vin i et for mig ukendt vindistrikt:  Pla de Bages.

Distriktet anses som et distrikt, der vil kunne hævde sig på lige fod med de anerkendte distrikter som fx. Penedes.

Oller del Mas  vurderes af mange som  den vinproducent med  det største potentiale! Vingården har været i samme families eje siden år 964! Deres vine har opnået en slags kultstatus i Catalonien og bliver normalt alle udsolgt inden året er omme!!


Loxarel er en økologisk og biodynamisk vingård på 40 ha. Vingården drives af et ægtepar og har et imponerende sortiment af vine. Vi har udvalgt 8 af deres vine, en Cava samt en balsamisk vineddike.


Albet i Noya er spaniens første økologiske vingård. En vingård med et imponerende sortiment, herunder en række cava’er.


Vingården Mas Estela er siden 1989 blevet drevet af ægteparret Nuria og Diego efter biodynamisk metode. Idag er deres voksne søn Didac gået med i driften. Vingården ligger i det nordligste Katalonien, tæt på havet og med udsigt til pyrenæerne. Både deres dessertvine og rødvine har vundet flere priser.


Endelig faldt vi pladask for L’Olivera. Et kooperativ som siden 70’erne har dyrket vin kombineret med et bo- og behandlingstilbud for borgere med psykiske lidelser. Deres filosofi er, at alle mennesker har et potentiale, som er værdifuldt.

Fra L’Olivera importerer vi to forskellige olivenolier af høj kvalitet.


Cooperativet Granyena dyrker 300 hektar jord efter økologiske principper. Herfra importerer vi en kvalitets olie med mild smag.


Cooperativet Coselva blev grundlagt i 1900. I 1980‘erne gennemgår Coselva en større omlægning og modernisering og er idag internationalt kendt for deres olivenolieproduktion af højeste kvalitet.


Jeg er på samme tid stolt og ydmyg over at kunne præsentere vine fra disse  vinproducenter.


Du kan læse mere om hver vingård ved at klikke på deres navne på siden:  ”Hvor kommer vinene fra